Snelzoeken

Uw selectie

Merk

USB versie

No choice available on this group

Subcategorie

Verwijder deze optie

Capaciteit

No choice available on this group

Categorieën

Tele Lenzen

Een teleobjectief of telelens is een objectief waarmee je onderwerpen op grote afstand vol in beeld kunt vastleggen. Deze objectieven hebben als kenmerken een grote brandpuntsafstand en een kleine beeldhoek. Nadeel van deze objectieven is dat ze de neiging hebben om alles in het beeld op elkaar te plakken; het beeld wordt daardoor vlakker. Men spreekt dan ook wel van "plat perspectief".
Een ander kenmerk van tele objectieven is dat de scherptediepte beperkt is. Hiermee is het mogelijk om een onderwerp te isoleren van de achtergrond.

Tele objectieven zou je als volgt kunnen indelen:
* Lichte teleobjectieven: brandpuntsafstand van 85 mm tot 135 mm
* Teleobjectieven: 135 mm tot 300 mm
* Superteleobjectieven: vanaf 300 mm

Gebruik je een lang tele objectief dan worden bewegingen die je maakt met de camera en objectief vergroot. Daarom is het verstandig de belichtingstijd zo kort mogelijk te houden. Als je uit de hand fotografeert dan kun je de volgende regel hanteren: de brandpuntsafstand is de sluitertijd(of korter); bij een 300 mm objectief uit de hand geldt dan een sluitertijd van 1/300 seconde, of korter. Als dat niet mogelijk is dan is het verstandig vanaf een statief te fotograferen.
Er zijn 45 producten

producten per pagina