Aangepaste levertijden

De levertijd van uw order voor producten die niet op voorraad zijn kan langer duren dan dat u van ons gewend bent.
De reden hiervan is dat niet alleen wijzelf, maar ook onze logistiek partners alle maatregelen in acht nemen omtrent het bestrijden van het Coronavirus.

Canon Inc. kondigt ontwikkeling aan van

 
 

Amstelveen, 3 april 2013 – Canon heeft de ontwikkeling aangekondigd van een nieuw 35mm cinema prime-objectief voor digitale camera’s met een grootformaat sensor. Het nieuw te ontwikkelen 35mm EF-objectief is compatibel met een groot aantal sensorformaten, waaronder super 35mm, volbeeld 35mm en APS-C, en wordt het zesde objectief met een vaste brandpuntsafstand in het Canon-assortiment EF Cinema-objectieven. Het nieuwe model is afgestemd op de eisen aan een objectief tussen de huidige 24mm [1] en 50mm [2] objectieven. Een prototype van het 35mm cinema-objectief zal op de Canon-stand worden getoond tijdens de 2013 NAB Show in Las Vegas, die van 8 – 11 april 2013 plaatsvindt. Naar verwachting zal het objectief zelf later dit jaar verkrijgbaar zijn.

 

De nauwkeurig vervaardigde EF Cinema prime-objectieven van Canon maken deel uit van het Cinema EOS System met producten voor professionele digitale cinematografie. De objectieven bieden hoge optische prestaties en zijn verkrijgbaar met diverse brandpuntsafstanden, om zo exact aan te sluiten bij creatieve filmwensen. Het Cinema EOS System werd eind 2011 geïntroduceerd en omvat een uniek assortiment uiterst krachtige camera’s met grootformaat sensor en 4K cinema-objectieven. Daarmee biedt het professionals met uiteenlopende achtergronden zowel creatieve vrijheid als een uitzonderlijke kwaliteit.

“Canon streeft naar het ontwikkelen van toonaangevende producten die in staat zijn het visuele verhaal op alle niveaus te ondersteunen,” zegt Kieran Magee, Marketing Director voor Professional Imaging bij Canon Europe. “Alleen al de afgelopen maanden hebben we het systeem uitgebreid met HD, 2K en 4K camera’s plus een reeks verschillende objectieven. Het doel is onze klanten steeds meer creatieve opties te bieden door de flexibiliteit te vergroten en hen zo in staat te stellen uitzonderlijk beeldmateriaal te produceren. Het nieuwe 35mm objectief dat nu wordt ontwikkeld, is hiervan een duidelijk voorbeeld.”

Alle huidige Canon EF Cinema-objectieven zijn geproduceerd met geavanceerde materialen en voorzien van hoogwaardige coatings om te voldoen aan strenge optische eisen, waaronder de 4K (4096 x 2160) productienormen. Elk prime-objectief uit het Canon EF Cinema-assortiment beschikt over een lensopening met 11 lamellen en is daarmee uiterst geschikt voor creatieve aanpassing van scherptediepte en aantrekkelijke ‘scherpte verloop’-effecten. Alle objectieven hebben een imaging-cirkel die het gehele beeldveld omvat en zijn uitgevoerd in een compact, lichtgewicht ontwerp. Ook deze modellen zorgen voor tinten en een kleurbalans die overeenkomt met de geavanceerde Canon EF Cinema-zoomobjectieven. De objectieven met vaste brandpuntsafstand in het Canon Cinema-assortiment bieden de bedieningsmogelijkheden en de betrouwbaarheid die essentieel zijn in de wereld van de professionele filmmaker.

De EF Cinema prime-objectieven zijn volledig compatibel met alle camera’s in het Cinema EOS System en kunnen dankzij een vol-beeld imaging-cirkel ook worden gebruikt bij Canon DSLR-camera’s als de EOS 7D en EOS 5D Mark III. Het ontwerp met EF-vatting van de Canon EF Cinema prime-objectieven ondersteunt de communicatie tussen camera en objectief. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk het f-getal in de zoeker te tonen, meta-data gegevens over het objectief vast te leggen en Peripheral Illumination Correction [3,4] uit te voeren.

Het in 2011 gelanceerde Canon Cinema EOS System telt op dit moment 4 camera’s en 10 objectieven met zoom en vaste brandpuntsafstand, die zijn uitgevoerd met verschillende objectiefvattingen en een reeks aan brandpuntsafstanden omvatten.
De technische specificaties en de prijs van het 35mm EF Cinema prime-objectief dat nu wordt ontwikkeld, zijn nog niet definitief vastgesteld. Canon zal op korte termijn meer details over dit objectief bekendmaken.