Aangepaste levertijden

De levertijd van uw order voor producten die niet op voorraad zijn kan langer duren dan dat u van ons gewend bent.
De reden hiervan is dat niet alleen wijzelf, maar ook onze logistiek partners alle maatregelen in acht nemen omtrent het bestrijden van het Coronavirus.

Canon vergroot creatieve mogelijkheden met nieuwe XA25, XA20 en LEGRIA HF G30 camcorders

 
 

Amstelveen, 3 april 2013 – Canon heeft vandaag haar assortiment handheld videocamera’s uitgebreid met de introductie van drie toonaangevende, compacte modellen voor professionals en enthousiaste videografen. Twee nieuwe professionele modellen uit de X-serie, de XA25 en XA20, combineren een krachtig, geheel nieuw imaging-systeem met professionele audio en Wi-Fi-connectiviteit in een veelzijdige, compacte videocamera die perfect in een handpalm past. De nieuwe LEGRIA HF G30 maakt gebruik van hetzelfde geavanceerde imaging-systeem in een uitvoering die is geoptimaliseerd voor enthousiaste videografen, zoals hobbyisten of studenten van een filmopleiding.

 
XA25.jpg XA20.jpg LEGRIA HF G30.jpg
XA25 XA20 LEGRIA HF G30

Deze modellen zijn uitgerust met toonaangevende, door Canon ontwikkelde imaging-technologieën. De krachtige specificaties zorgen voor een perfecte kwaliteit en optimale bedieningsmogelijkheden. Het HD-videosysteem van Canon is van objectief tot beeldsensor en processor geheel opnieuw ontworpen voor nog hogere imaging-prestaties. Een reeks geavanceerde opnamefuncties en aansluitmogelijkheden maakt deze camera’s ideaal voor gebruik door zowel professionals als amateurs en zijn daarmee geschikt om alles vast te leggen, van nieuwsitems en documentaires tot huwelijken.

Geavanceerd Canon-HD-videosysteem, eersteklas optica
De XA25, XA20 en LEGRIA HF G30 profiteren allemaal van een volledig nieuw imaging-systeem, dat is ontworpen om een superieure beeldkwaliteit en flexibiliteit te bieden. Een innovatief groothoekobjectief met 20x zoom zorgt voor een brandpuntsbereik van 26.8–576mm [1] en maakt gebruik van optische technologie die ook wordt toegepast in Canon’s vlaggenschip, de XF305. Een verbeterde 3-modi optical Image Stabilizer (IS) [2] is uitgevoerd met een Dynamic OIS modus om tijdens het maken van opnamen de invloed van cameratrillingen te verminderen. Daarnaast zorgt de cirkelvormige lensopening met 8 lamellen dankzij Canon’s unieke Electro Magnetic Diaphragm-technologie voor een verbeterde ‘bokeh’. Deze technologie is ontworpen voor het Canon-assortiment EF-objectieven en geeft met een geringe scherptediepte een fraaie achtergrondonscherpte.

Een geheel nieuw ontworpen 1/2.84-type 2,91 Megapixel HD CMOS Pro-sensor biedt een superieur dynamisch bereik en hoge prestaties bij weinig omgevingslicht. De grotere sensorafmetingen maximaliseren het deel dat licht opvangt en in combinatie met een uiterst geavanceerd systeem voor beeldverwerking zorgt dit voor opnamen met minder ruis en een hogere gevoeligheid in omgevingen met weinig licht.

De uitmuntende verwerkingsmogelijkheden van DIGIC DV 4 zorgen voor een verbeterde beeldreproductie. Deze processor ondersteunt de sterke punten van de DIGIC DV-familie, zoals vloeiende gradaties en een natuurgetrouwe kleurreproductie, met de mogelijkheid om beelden met een hogere registratiesnelheid vast te leggen. De sensor en processor werken samen om de invloed van cameratrillingen tegen te gaan en het uiterst effectieve optical IS-systeem te versterken met elektronische stabilisatie om zo bewegingen in nog meer richtingen te detecteren en te corrigeren.

Volledige creatieve controle
Om maximale flexibiliteit te kunnen bieden, ondersteunen de nieuwe modellen meerdere opnameformaten. AVCHD (tot maximaal 28 Mbps) en MP4 (tot maximaal 35 Mbps) zorgen voor hoge bitrates en zijn geschikt voor een groot aantal professionele toepassingen. Videobeelden zijn met een reeks aan resoluties en beeldsnelheden weg te schrijven naar twee SD [3] -kaartsleuven, waarbij in de MP4-modus ook de optie voor slow en fast motion wordt ondersteund. Dit biedt meer vrijheid en maakt het mogelijk de juiste instelling te kiezen op basis van de creatieve voorwaarden voor de scène.

Alle modellen ondersteunen ook de gelijktijdige registratie van verschillende formaten naar elk van de kaarten. Daarmee heeft de gebruiker de mogelijkheid om Full HD-beeldmateriaal met het gewenste formaat vast te leggen en dit beeldmateriaal tegelijk met kleinere MP4-bestanden op te slaan [4]. Dankzij het vermogen van DIGIC DV 4 zijn de kleinere bestanden bij tijdkritische toepassingen, zoals nieuwsitems, veel sneller en gemakkelijker te delen, terwijl de HD-versie beschikbaar is voor gebruik op een later tijdstip.

Geoptimaliseerde professionele kenmerken
De XA25 en XA20 zijn uitgevoerd met hetzelfde handgreepconcept als bij de populaire Canon XA10. De aan de bovenzijde te bevestigen handgreep is afhankelijk van de opnamesituatie eenvoudig te bevestigen of te verwijderen. De handgreep biedt plaats aan een reeks bedienings- en opnamemogelijkheden, waaronder XLR-invoer om met externe microfoons te zorgen voor een professionele geluidsregistratie. De handgreep bevat tevens een IR-lamp voor extra opnamemogelijkheden met de Infrarood modus in de XA25 en XA20 – ideaal voor nachtelijke documentaires of om het leven van nachtdieren vast te leggen.

De drie modellen hebben een compacte, ergonomisch ontworpen behuizing die veel gebruiks- en bedieningsmogelijkheden biedt. Een nieuw 8,77 cm (3,5”) 1,23 miljoen-dot Organic LED (OLED)-touchscreen zorgt bij filmen en afspelen voor beelden met een hogere resolutie, meer contrast en een verbeterde kleurreproductie. Gebruikers hebben volledig handmatige controle over de belichting: een combinatie van het touchscreen en een instelbaar bedieningswiel maken aanpassing van diafragma, sluitertijd, gain en belichting mogelijk.

Zoom of scherpstelling zijn aan te passen via een omschakelbare ring aan de voorzijde van de cameralens. De nieuwe, in de behuizing geïntegreerde tuimelschakelaar voor zoom is ideaal bij opnamen uit de hand of met een statief. Dit type schakelaar is afkomstig van grote, professionele videocamera’s en biedt een nauwkeurige fijnafstemming. Een verbeterde 0,61 cm (0,24”) elektronische zoeker (EVF) met 1,56 miljoen dots is kantelbaar tot circa 45°. Voor perfecte detailweergave en een optimaal comfort bij opnamen uit de hand of met behulp van een statief.

Studioconnectiviteit en wireless ondersteuning
De nieuwe XA25, XA20 en LEGRIA HF G30 bieden geavanceerde keuzemogelijkheden waar het gaat om interfaces. De invoeren zijn op een praktische wijze gegroepeerd en zorgen dat de verbindingen gehandhaafd blijven tijdens gebruik uit de hand. Alle modellen beschikken over aansluitingen voor HDMI, microfoon, USB en hoofdtelefoon. De XA25 is ook uitgerust met een uitvoer voor HD-SDI en biedt daarmee de hoge capaciteit voor niet-gecomprimeerd beeldmateriaal voor een groot aantal omroeptoepassingen.

Elke camera beschikt tevens over een nieuwe, geïntegreerde dual band Wi-Fi-ondersteuning (2,4 GHz en 5 GHz) en biedt een reeks gebruiksmogelijkheden tijdens of na het filmen. De ondersteuning van Camera Remote maakt het mogelijk instellingen wireless via een webbrowser aan te passen [5] en met Remote Browser kunnen gebruikers met de camera opgenomen beeldmateriaal met de browsers van hun smartphones of tablet bekijken zonder dat afspeelsoftware nodig is.

Met FTP File Transfer zijn gebruikers in staat het beeldmateriaal via een wireless access point met snelheden tot 150 Mbps naar FTP-servers te sturen. En met Media Server kan Wi-Fi worden gebruikt om de in een camera opgeslagen videobeelden af te spelen op ondersteunde TV’s of computers zonder dat daarvoor kabels nodig zijn [6]. De Canon Movie Uploader app ondersteunt iOS-apparaten en maakt het mogelijk videobeelden met snelheden van maximaal 24 Mpbs rechtstreeks te uploaden naar YouTube of Facebook.

XA25 – belangrijkste kenmerken:

 • 26.8mm, f/1.8-2.8 objectief, 20x zoom, Dynamic OIS

 • 1/2.84” HD CMOS PRO-sensor

 • 8,77cm (3,5”) OLED-touchscreen

 • Dual-format beeldregistratie; DIGIC DV 4

 • HD-SDI-uitvoer

 • 1.560k dot EVF, 45° kantelbaar

 • Fast/slow motion

 • Ingebouwde IR-lamp

 • 2x XLR-invoer

 • Ingebouwd Wi-Fi

XA20 – belangrijkste kenmerken:

 • 26.8mm, f/1.8-2.8 objectief, 20x zoom, Dynamic OIS

 • 1/2.84” HD CMOS PRO-sensor

 • 8,77cm (3,5”) OLED-touchscreen

 • Dual-format beeldregistratie; DIGIC DV 4

 • 1.560k dot EVF, 45° kantelbaar

 • Fast/slow motion

 • Ingebouwde IR-lamp

 • 2x XLR-invoer

 • Ingebouwd Wi-Fi

LEGRIA HF G30 – belangrijkste kenmerken:

 • 20x zoom, 26.8mm groothoekobjectief; lensopening met 8 cirkelvormige lamellen

 • Instellingen van afstand aangeven en delen via Wi-Fi

 • Gelijktijdige registratie van AVCHD en MP4

 • Canon HD CMOS PRO-sensor, DIGIC DV 4

 • Optical Intelligent IS

 • Volledig handmatige bediening

 • Instant AF; Gezichtsdetectie

 • 8,8cm OLED-touchscreen