Aangepaste levertijden

De levertijd van uw order voor producten die niet op voorraad zijn kan langer duren dan dat u van ons gewend bent.
De reden hiervan is dat niet alleen wijzelf, maar ook onze logistiek partners alle maatregelen in acht nemen omtrent het bestrijden van het Coronavirus.

Actie foto's maken? Lees hier de tips!

Wil je graag actiefoto's gaan maken? Dan vergt dat wel enig vakmanschap. Gelukkig zijn de meeste camera's uitgerust met opties die daarbij kunnen helpen.

Korte Sluitertijd en ISO snelheden

Door het instellen van een korte sluitertijd ben je in staat om snelle bewegingen te 'bevriezen'. Bij veel camera's is de sluitertijd in te stellen. Vervolgens berekent de camera de overige instellingen om tot de juiste belichting te komen.

Je kunt ook een korte sluitertijd bereiken als je de ISO waarde hoger instelt. Zo wordt de camera gevoeliger voor licht. Haal de camera uit de automatische stand Auto en selecteer de ISO-waarde met de daarvoor bestemde optie.

Sluiter tijd

Voorbereiding bij actie foto's

Het is moeilijk om op een bewegend onderwerp scherp te stellen, de camera kan hierbij op 2 verschillende manieren helpen. Je kunt er voor kiezen om vooraf scherp te stellen. Druk hiervoor de ontspanknop half in. Staat het onderwerp scherp, druk dan de ontspanknop volledig in. Doordat je de focus al vooraf hebt bepaald, zou de scherpstelling op het juiste punt moeten zijn.

Bovenstaande actie is niet bij elke situatie mogelijk. Bij andere situaties zou je All Servo AF kunnen gebruiken. Selecteer deze optie en druk de ontspanknop half in. Terwijl je het onderwerp volgt, past de camera de scherpstelling aan. Druk vervolgens de ontspanknop helemaal in voor het maken van de foto.

Sluiter tijd

Pannen

Wil je vervaging in je foto's aanbrengen terwijl het onderwerp scherp blijft, dan is pannen daarvoor een geschikte manier. Met pannen kan je de camera bewegen terwijl het onderwerp tijdens het maken van de foto op dezelfde positie op het LCD scherm blijft. Om het pannen te beheersen is enige oefening vereist.

Continu opnamen

Na het pannen komt de volgende stap, namelijk het maken van continu opnamen. Als je de ontspanknop ingedrukt houdt, worden er constant foto's gemaakt, op deze manier mis je geen enkel cruciaal foto moment.